Fruit en water

240501-Poster-Gratis-fruit-jeugd.jpgGezond fruit voor de jeugd op wedstrijddagen

Voetbalvereniging Brabantia biedt op wedstrijddagen gratis fruit aan. Ook kinderen van bezoekende teams kunnen een gratis stukje fruit pakken, voor of na de wedstrijd.

Sinds vorig voetbalseizoen voert de voetbalvereniging stapsgewijs een aantal veranderingen door in het assortiment in de kantine. Om aan te sluiten bij behoefte, maar ook bij het programma van JOGG - Teamfit sport. Samen met sportbonden, gemeenten en NOC NSF is er met dit programma aandacht en inzet voor een gezondere sportomgeving. vvBrabantia wil hier een actieve bijdrage aan leveren.

Lokale ondernemer
De club biedt het gratis fruit iedere zaterdag aan voor alle jeugd en bezoekende jeugd van 4 tot 18 jaar. Jongere broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook geen probleem en als er over is, dan kunnen de senioren ook een lekker stuk fruit pakken.

De club mikt op gratis fruit voor iedereen. We geven de jeugd nu nadrukkelijk voorrang, omdat we vinden dat we als vereniging ook een vormende taak hebben; laagdrempelig en betaalbaar aanbod van gezondere opties geeft ieder kind de kans ook die keuze te maken. Bij voetballen en sporten in het algemeen hoort nu eenmaal ook een goede verzorging van je gezondheid: voldoende water drinken, niet teveel suiker en vet en door goede voeding met voldoende energie kunnen bewegen.’

Rustig blijven ademhalen
Fans van het broodje gehaktbal, de tosti en het patatje kunnen rustig blijven ademhalen: ook dit hoort bij de sportkantine, zegt Erik Vos. ‘Het gaat erom dat je de keuze hebt. Welke keuze men maakt op de voetbal-zaterdag is natuurlijk aan een ieder. Onderzoek én ervaring leert ons echter dat bij het faciliteren van aanbod, hier ook vaker voor wordt gekozen.’

Waterpunt aan het veld
Naast het gratis fruit wordt er door vvBrabantia ook begonnen met het neerzetten van de JOGG-waterton bij jeugdactiviteiten, zodat er water beschikbaar is voor kinderen die meedoen met een activiteit bij de club.

240501-FB-X-Panel-homepage-Waterdrinkpunt.jpgDrinkwatertappunt voor bidons

Het nieuwe drinkwatertappunt bij de ingang van de kleedruimten is in gebruik genomen. Dit initiatief is een volgende stap die vvBrabantia neemt om gezond en fitte het sporten te kunnen beoefenen.

Het watertappunt biedt een handige en duurzame oplossing voor kinderen om buiten hun bidons te vullen met heerlijk drinkwater uit de regio. Dit stelt hen in staat om tijdens trainingen en wedstrijden gehydrateerd te blijven en op hun best te presteren.

Als vereniging streven we ernaar om gezonde leefgewoonten te bevorderen. Naast het aanbieden van gratis fruit voor de jeugd op zaterdagen, zullen we ook het drinken van water actief promoten en het gebruik van suikerhoudende dranken ontmoedigen. Het bewustzijn over de hoeveelheid suiker in schijnbaar gezonde drankverpakkingen is cruciaal en kan snel worden vergroot.

Bovendien draagt het gebruik van het watertappunt bij aan het verminderen van plastic afval, aangezien het hervullen van je eigen bidon een milieuvriendelijk alternatief is voor het gebruik van wegwerpplastic. Op deze manier dragen we niet alleen bij aan de gezondheid van onze leden, maar ook aan de bescherming van ons milieu.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!