Ere-leden - RKVV Brabantia

Ere-leden

Ere-leden vvBrabantia

Opa_Stoker.jpg Riem Stoker  1903 - 1994
Riem Stoker was al tijdens zijn leven een legende bij Brabantia, hij was bezeten van zijn club en niets en niemand kon hem daarvan afhouden. Zelfs tot in zijn huis overheersen de kleuren rood en blauw.

Meer dan 63 jaar is hij voor de club in de weer geweest en in die tijd doorliep hij zowat alle functies, die binnen een vereniging denkbaar zijn. Bestuurslid, lid van de technische commissie (schrik niet, 42 jaar lang), terreinknecht, scheidsrechter, grensrechter, leider en trainer.

Generaties voetballers heeft hij zien komen en gaan en voor iedereen was hij behulpzaam en alle spelers sprak hij moed in als het niet helemaal voor de wind ging.

Na zijn pensioen op 65-jarige leeftijd ging Riem op woensdagmiddag de pupillen trainen en bracht hij de allerkleinste de kunst van het voetballen bij. Dat heeft hij tot aan zijn 79e levensjaar volgehouden. Bij zijn afscheid schonk hij de jeugdafdeling een vorstelijke gift en vanaf dat moment in 1982 ontstond het befaamde Opa Stoker toernooi.

Riem Stoker ontving in zijn lange loopbaan diverse onderscheidingen, zoals de sportpenning van de gemeente Eindhoven de zilveren speld van de KNVB en de NKS-sportmedaille.

Riem Stoker overleed in 1994 op 91-jarige leeftijd.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!