Feestavond afsluiting jubileumjaar - RKVV Brabantia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Feestavond afsluiting jubileumjaar

Afsluiting jubileum 100 jaar vvBrabantia.
25 Maart 2023

Het zit erop. We zijn officieel 101 jaar. Wat kunnen we terugkijken op een fantastisch Jubileumjaar. Brabantia 100 jaar stond bol van de activiteiten en festiviteiten door het jaar heen met natuurlijk de klapper in mei 2022 drie dagen feest in de sporthal om 100 jaar Brabantia goed te vieren.

Vanavond sluiten we dat ook mooi af met deze feestavond.
Speciaal voor jullie vrijwilligers van het eerste uur, de projectgroep en iedereen daaromheen die ervoor gezorgd hebben dat we als Brabantia een geweldig jubileumjaar hebben gehad willen wij als bestuur ontzettend bedanken, Niemand uitgezonderd, als bestuur zijn wij trots op onze Brabantia familie.

Programma.
Feestje bouwen eerst met de kanjers van het eerste uur waarbij de consumpties tot 20.00 uur gratis zijn.

Om 19.00 uur zal de projectleider van het 100-jarige jubileumfeest, Maikel Zwoegers jullie toespreken.

Om 20.30 uur start het vrijwilligersfeest voor alle leden van Brabantia.

Om 21.00 uur dan zal ik kort iedereen welkom heten en daarna komen Noud Leermakers en Piet van Kraaij op het podium nog iets laten zien en zal de gouden Peer 2022 worden uitgereikt en dan is het aan jullie om er een gezellige avond van te maken.

Erik Vos, voorzitter. Bedankt namens het bestuur en alle Brabantiaanen.

Foto's, gemaakt door Henk van Gameren van deze feestavond kun je bekijken met de volgende link:
https://www.flickr.com/photos/148621948@N06/albums/72177720307148617

 

Piet van Kraaij

Goedenavond Brabantianen op deze gedenkwaardige avond.

Zoals jullie wel of niet weten is een groep mensen bezig om een vervolg te geven aan het geweldig boek 85 jaar vvBrabantia, door Henk Haus.

Er zit wel een verschil in, Henk heeft dit boek zelf geschreven voor de Brabantianen, dit boek is echter voor de Brabantianen, maar ook door Brabantianen geschreven is. Er zijn div. leden gevraagd om een stukje te schrijven. Sommige zijn zo overgenomen, bij andere hebben we het wat beter leesbaar gemaakt. Maar niets veranderd aan het onderwerp of hun verhaal. Bedankt daarvoor.

We hebben het boek 85 jaar als leidraad genomen, wat betreft de chronische volgorde, om de laatste 15 jaar op papier te zetten. Het boek krijgt dezelfde grootte en soort papier als het boek 85 jaar Brabantia.

We hebben ook gewacht met het uitbrengen, omdat ook deze avond zeker niet mag ontbreken in dit boek, en we zijn zeer benieuwd of het eerste elftal weer terugkeert in de 1e klasse. We laten dadelijk wat van het boek zien.

De eerste contacten werden gelegd op 8 april 2021. Hennie van de Gouw attendeerde mij dat Wilko Haus, de zoon van, een goede verhalenschrijver was.

Toen ik Wilko benaderde was het binnen 10 sec. Beklonken. Hij vond het een eer om mee te werken, ter nagedachtenis aan zijn vader.  We zijn toen gaan starten met het vormen van een redactie.

  • Wilko Haus die div. interviews heeft afgenomen en daar prachtige verhalen van heeft gemaakt.
  • Wil van de Heuvel om het voetbal gedeelte in al zijn facetten aan te leveren.
  • Ton Koppen en Piet van Kraaij die de grote lijnen en de coördinatie op zich namen.
  • Noud Leermakers voor het opmaken van het boek. Makkelijk gezegd maar een hels karwei, wat Noud graag doet.
  • Paul Wouters voor de stukken te lezen, en deze in begrijpelijk Nederlands de woorden en zinnen te plaatsen.
  • Henk van Gameren om de foto’s bij de onderwerpen te zoeken en ondersteunen waar mogelijk.
  • Henk Burgers, deze verdient wat ons betreft een speciale vermelding, wat Henk nog aan parate kennis heeft is ongelooflijk. Het geduld om dagen in het archief te graven, en stukken te lezen en dan ook nog stukjes schrijven. Vraag aan Henk wie die persoon is of welk elftal op de grote fotowand, dan krijg je niet alleen de naam maar ook de anekdotes die erbij horen.

We kwamen elke maand bij elkaar om de voortgang te bespreken. Het was en is een flinke klus voor iedereen om zijn gedeelte op tijd klaar te hebben. Ook corona werkte niet mee, Ik moet zeggen dat we nu bezig zijn om Noud stukken aan te leveren, zodat hij kan beginnen met het opmaken van het boek “100 jaar Brabantia”.

Wij hebben besloten samen het bestuur om het boek in een oplage van 400 met ongeveer 300 pagina’s te laten drukken. We gaan proberen om dit voor de Kerstdagen 2023 gereed te hebben, het gaat rond € 40 kosten.

Genoeg gepraat ik zal Noud vragen om de presentatie te starten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!