Inleiding

De rooms katholieke voetbalvereniging Brabantia is een van Eindhovens oudste en grootste voetbalverenigingen en bestaat in maart 2022 100 jaar. Desondanks, en dit niet geheel ondanks de nieuwe prachtige accommodatie, springlevend!

Met ruim 1100 leden, een vaandelteam dat op het hoogste amateurniveau van Eindhoven speelt, een van de grootste zaalvoetbalafdelingen van zuid-oost Brabant en een grote en actieve jeugdafdeling staat Brabantia midden in de Strijpse en Eindhovense samenleving.

Missie

Brabantia vindt het belangrijk om te handelen vanuit een missie. Immers, zonder een missie, geen visie en zonder een visie geen strategie en zonder een strategie kan je geen doelen stellen, laat staan bereiken!

De missie van Brabantia is:

Rkvv Brabantia is een maatschappelijke voetbal-organisatie. Wij staan voor een verenging die vanuit haar eigen cultuur-historische achtergrond van mening is dat sport een zeer belangrijke bijdrage levert aan onze maatschappij in het algemeen en het individu in het bijzonder. Natuurlijk maakt Brabantia hierbij geen onderscheid tussen sekse, (culturele) achtergrond of geloofsovertuiging.

Visie

Brabantia wil vanuit haar missie door middel van het het spelletje voetbal jong en oud in staat  stellen zich te ontplooien, te vermaken en te ontwikkelen. Dit doen wij binnen het spanningsveld van prestatief en recreatief voetbal, waarbij het prestatieve voetbal op een zo hoog mogelijk niveau dient te gebeuren en het recreatieve voetbal moet voldoen aan de maatschappelijke verwachtingen.

Strategie

Brabantia wil dit bereiken door het ter beschikking stellen van een organisatorische en fysieke infrastructuur waarbinnen jong en oud op een goede manier kunnen sporten. Deze infrastructuur bestaat naast de gebruikelijke faciliteiten (velden, kleedkamers, materialen, etc.) ook uit gediplomeerde trainers voor de selectie-elftallen, continue kennisvergaring en –overdracht, organisatie van (neven)-activiteiten, etc. Om dit te kunnen bereiken is Brabantia naast de inkomsten uit contributiegelden voor een belangrijk gedeelte afhankelijk van inkomsten uit sponsorgelden. Deze groep sponsoren zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het Brabantia-beleid.

Algemene gegevens

• Opgericht: 1 maart 1922
    • Lees hier de statuten van onze vereniging (gewijzigd per 30-3-2018)
    • Lees hier het huishoudelijk reglement van onze vereniging (nieuw per 30-3-2018)
    • Brabantia is aangesloten bij:
      - KNVB District: Zuid I, Regio Eindhoven en omgeving, Relatiecode KNVB: BBHW61B
      - ESR (Eindhovense Sport Raad)
    • Correspondentieadres:
      Postbus 8619 5605 KP Eindhoven
    • Sportpark: Gemeentelijk Sportpark Strijp
      Rijstenweg 1
      5652 CG Eindhoven
      telefoon: 040-2512350
    • Openingstijden Clubhuis 2019/2020
      - Maandag vanaf 17.30 uur
      - Dinsdag vanaf 17.30 uur
      - Woensdag vanaf 17.30 uur
      - Donderdag vanaf 17.30 uur
      - Vrijdag vanaf 18.00 uur
      - Zaterdag 08.00 - 19.00 uur
      - Zondag 08.00 - 19.00 uur
    • Rekeningnummer: NL58 INGB 0002978816 (ING Bank ten name van RKVV Brabantia)
    • Clubkleuren:  rood en blauw
    • Tenue: rood-blauw verticaal gestreept shirt, blauwe broek en blauwe kousen:
    • Clublogo:

Iedere beginnende en gevorderde voetballer kan bij Brabantia terecht voor:

• Jeugdvoetbal (jongens en meisjes)
  • Seniorenvoetbal (heren)
  • Zaalvoetbal (jeugd, heren en dames)

Klik hier voor meer informatie over lid worden van Brabantia!

Brabantia Heren 1 (veld) is na een kort uitstapje in seizoen 2012/2013 in de Hoofdklasse weer terug in de 1e klasse. Heren 2 speelt  reserve 1e klasse, de overige 14 (!) teams spelen recreatief op een lager niveau. Daarnaast hebben we ook 3 veteranen teams die hun beste kunnen laten zien op zaterdag.
Brabantia heeft een bijzonder goede en omvangrijke jeugd. Met 2x JO19, 3x JO17, 1x JO16, 2x JO15, 2x JO14, 3x JO13, 4x JO12, 4x JO11, 6x JO10, 7x JO9, 4x JO8 en zo'n 50 mini's zal RKVV Brabantia het seizoen 2019/2020 gaan beginnen!
De standaardteams van iedere leeftijdscategorie bij RKVV Brabantia spelen op hoog niveau; JO15-1 speelt 3e divisie, JO17-1 4e divisie, JO19-1, JO13-1, JO11-1, JO10-1, JO9-1 en JO8-1 Hoofdklasse. De overige teams spelen op een lager niveau, in de regio Eindhoven en omstreken van district Zuid 1.
Brabantia beschikt ook over een van de grootste zaalvoetbalafdelingen van Zuid-Oost Brabant. Maar liefst 9 heren- en 3 damesteams nemen deel aan de door de KNVB georganiseerde competitie. Brabantia Zaal Heren 1 speelt in de Topklasse, het tweede team speelt 1e klasse.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!